Български English
Контакти

Алтернативна енергия
за чиста природа

Новини

25/02/2012

Първа среща на Комитет Метрология

На 27 февруари (петък) от 15:00 ч. в офиса на „Газтехника” ЕООД ще се проведе първата среща на новосъздадения Комитет Метрология. Негов председател е Григор Филков, изп. директор на компанията-домакин. Сред основните задачи на Комитета са анализ и предложения по: 1) предлаганата промяна в Закона за измерванията и наредбите към него в частта му за природния газ и 2) предлаганите промени в нормативната уредба за техническия надзор.
Прочетете повече

03/02/2012

Оперативен щаб следи газоснабдяването в страната и транзита на природен газ

В Министерството на икономиката енергетиката и туризма е създаден оперативен щаб с участието на представители и на "Булгартрансгаз" ЕАД и "Булгаргаз" ЕАД, който ще следи обстановката и ще предприема необходимите мерки за обезпечаване сигурността на газоснабдяването в страната и транзита на природен газ през територията на България.
Прочетете повече

01/02/2012

Бюлетин от дискусионния форум "Законът за енергетиката - гаранция за свободен пазар"

На 8 декември 2011 г. се състоя дискусионният форум "Законът за енергетиката - гаранция за свободен пазар". Той бе организиран от сайта 3e-news.net, Българска стопанска камара и Института за енергиен мениджмънт със съдействието на Информационното бюро на Европейския парламент в България и под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
Прочетете повече

01/02/2012

Бюлетин от дискусионния форум "Шистовият газ - енергийна алтернатива или заплаха за околната среда

Дискусионният форум "Шистовият газ - енергийна алтернатива или заплаха за околната среда" се състоя на 11 ноември 2011 г. в залата на Българската стопанска камара.
Прочетете повече

31/01/2012

Изп. директор на "Булгатрансгаз" Кирил Темелков: "Ще изградим 200 км газопроводи за три години"

Какви ще са инвестициите на "Булгатрансгаз" през следващите три години, доколко е либерализиран газовият пазар в България и как изграждането на междусистемните връзки ще се отрази на диверсификацията на газовите доставки в страната. По тези и друи теми разговаряме с изпълнителния директор на компанията Кирил Темелков.
Прочетете повече

18/01/2012

"Газтек БГ" АД започва предпроектното проучване за междусистемната газова връзка със Сърбия

Компанията член на Българска асоциация Природен газ - "Газтек БГ" АД сключи договор с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма  за предпроектно проучване за изграждане на междусистемна газова връзка между България и Сърбия.
Прочетете повече

06/01/2012

Писма до г-жа Лиляна Павлова, Министър на регионалното развитие и благоустройството

Председателят на БАПГ г-н Сашо Дончев изпрати две писма до министъра на регионалното развитие и благоустройството г-жа Лиляна Павлова относно законопроект за изменение и допълнение на Закон за устройство на територията (ЗУТ) и Наредба №4 от 21.05.2001 г.
Прочетете повече

05/01/2012

Писмо до Национално сдружение на общините в Р България

Председателят на БАПГ г-н Сашо Дончев се обърна с писмо към г-жа Гинка Чавдарова, Изп.-директор на Национално сдружение на общините в Р България относно административните тежести, възпрепятстващи развитието на проектите за газификация в страната.
Прочетете повече

22/12/2011

Европейската комисиия публикува Пътна карта за енергeтиката до 2050 г.

На 15 декември 2011 г. Европейската комисиия публикува "Пътна карта за енергетиката до 2050 г."


Прочетете повече

05/12/2011

Хиляди жители на гр. Благоевград вече могат да използват природен газ за отопление и готвене

Компания Рила газ, която изгражда газоразпределителната мрежа в Югозападна България, пусна в експлоатация част от мрежата си в гр. Благоевград, с което направи природния газ достъпен за хиляди домове и предприятия в града.
Прочетете повече