Български English
Контакти

Алтернативна енергия
за чиста природа

Начало » Новини

УС на БАПГ проведе първото си заседание за 2023 г.

23/03/2023

Управителният съвет (УС) на Българска асоциация „Природен газ“ (БАПГ) проведе на 17.03.2023 г. в гр. Плевен първото си за 2023 г. заседание. Любезен домакин на срещата бе г-жа Анка Петкова, управител на „Таси“ ООД. В рамките на заседанието УС разгледа и прие материалите за редовното годишно Общо събрание на БАПГ през 2023 г., определи то да бъде отчетно-изборно и да се проведе на 26 май 2023 г. в Хамбург, Германия.

УС на БАПГ изслуша и одобри Доклад за основните насоки в дейността на „Български газов център“ ЕАД за 2023 г. В Доклада се отбелязва, че „БГЦ“ ЕАД ще работи за намаляване емисиите на метан при преноса и разпределението на природен газ;  разработване на технологични решения за симбиоза на газовата индустрия и ВЕИ; изследване на технологични бариери и възможможности пред мерките за декарбонизация на газовата промишленост.

 

От август 2022 г. БАПГ е член на проекта Ready4H2 и УС взе решение за избор на негов Ръководител. В Ready4H2 участват 91 европейски газоразпределителни компании и организации от 16 държави. Той има следните цели:

•          да обедини водородния експертен опит и опита на европейските газоразпределителни компании;

•          да създаде общо разбиране за това как разпределителните мрежи могат да помогнат за реализирането на огромния потенциал за ръст в потреблението на водород и

•          да добави потенциал за намаляване на въглерода чрез използването на водород, така че да удължи и увеличи добавената стойност на газовата инфраструктура в предстоящата декарбонизирана ера.

На проведеното заседание УС прие за пълноправни членове на БАПГ две търговски дружества.:

  • „Дженерикс Партнърс“ ООД e една от най-бързо развиващите се компании в областта на отоплението, обзавежданието и умните решения за дома и офиса. днес компанията е една от водещите в областта на отоплението, климатизацията и изработка на мебели по поръчка. Изграждането на дългосрочни отношения, базирани на честност, висока компетентност и прозрачност е начина, по който компанията работи. член на на Сдружение Българска асоциация "Отопление, вентилация и климатизация".
  • „Състейнабъл Енерджи Съплай“ ООД развива дейност в областта на търговията с природен газ. Компанията е на пазара от 2020 г. и се развива динамично и към днешна дата търгува на пазарите в България, Румъния, Гърция и Италия. Планира да започне търговия и с електрическа енергия.

Следващото заседание на УС на БАПГ е насрочено за 26 май 2023 г. и ще се състои в деня на Общото събрание.

 
УС на БАПГ проведе първото си заседание за 2023 г.
УС на БАПГ проведе първото си заседание за 2023 г.
УС на БАПГ проведе първото си заседание за 2023 г.