Български English
Контакти

Алтернативна енергия
за чиста природа

Начало » Новини

Иван Дреновички и Серджо Пантано са новите членове на Управителния съвет на БАПГ

24/03/2010
Изпълнителните директори на „Булгартрансгаз" ЕАД, г-н Иван Дреновички и на „Рила газ" АД, г-н Серджо Пантано бяха избрани за членове на Управителния съвет на Българската асоциация природен газ (БАПГ). Те заемат местата на г-н Ангел Семерджиев и г-жа Галя Новакова. Решението бе взето по време на редовното годишно Общо събрание на Асоциацията в средата на март 2010 година.

В ръководния орган влизат още 9 представители на компании, заети в газовия бранш в цялата страна. Председател на БАПГ продължава да е г-н Сашо Дончев, изпълнителен директор на „Овергаз Инк." АД, а заместник председател - г-н Димитър Гогов, изпълнителен директор на „Булгаргаз" ЕАД.

Други акценти на заседанието бяха успешната работа на новооткрития през 2009 година Български газов център, в който се обучават, квалифицират и сертифицират специалистите от всички области на браншa в страната, както и приемането на Етичен кодекс на Асоциацията.

В работната програма на БАПГ за 2010 г. включва разработването на маркетингова стратегия за популяризиране на природния газ, продължаване на усилията за промени и допълнения в Закона за енергетиката и други нормативни документи, насърчаване на енергийната ефективност и устойчив развитие, чрез използването на синьо гориво.