Български English
Контакти

Алтернативна енергия
за чиста природа

Начало » Новини

БАПГ откри свой център за квалификация

17/11/2009
В собствен Газов център  Българската асоциация за природен газ (БАПГ) ще обучава, квалифицира и сертифицира специалистите от всички области на газовия бранш в страната.

Първата група от 30 души вече получи удостоверенията си за успешно завършен курс по газови съоръжения и инсталации. Обучението се проведе в базата на „Севлиево Газ".

Българският газов център ще работи целогодишно. Курсистите ще получават сертификати за специалисти по разпределение на синьото гориво и за експерти по проектиране и изграждане на газопроводи, газови мрежи, съоръжения и инсталации.

В центъра се преподават всички нови технологии и техники от бранша, дебатират се и световните добри практики. Скоро в обученията ще бъдат привлечени и европейски партньори.

Както вече ви информирахме, развитието на битовата газификация у нас отваря пазар за около 10 хиляди специалисти с уникални професии в следващите няколко години.

Повече информация за дейностите на Българския газов център, както и програма с предлаганите курсове, можете да намерите на www.bgc.bg