Български English
Контакти

Алтернативна енергия
за чиста природа

Начало » Новини

Конференция за приложението на природния газ в транспорта

23/11/2009
На 25 ноември 2009 година, сряда, от 10.30 часа в зала „Арена" на хотел „Арена ди Сердика" в столицата ще започне международната конференция „Синьо гориво за синьо небе", организирана от Овергаз и Европейския делови конгрес. Във форума ще участват специалисти от Газпром, Е.ОН Рургаз, Организацията на обединените нации, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Министерството на околната среда и водите, Българска асоциация Природен газ, Столичен Автотранспорт ЕАД и други.

Експертите ще дискутират условията за по-широка употреба на компресирания природен газ в пътния транспорт и енергийните и екологични предимства на синьото гориво в сравнение с останалите енергоизточници.

Специалисти от Е.ОН Рургаз ще споделят опита на компанията в приложението на газа като моторно гориво в Германия, а колегите им от Газпром ще запознаят участниците със състоянието и перспективите за използване на компресиран природен газ в Русия.

Припомняме ви, че Европейският делови конгрес е международна неправителствена организация, която се стреми да стимулира инвестициите и да улесни диалога между бизнеса и политиците в седем работни сфери - енергетика, екология и здравеопазване, законодателство банки и финанси, информация и комуникация, промишленост и строителство, човешки ресурси, образование и наука.

Повече информация за участниците и темите, които ще бъдат разисквани на конференцията, можете да намерите в приложената програма.