Български English
Контакти

Алтернативна енергия
за чиста природа

Новини

03/03/2010

Трети Национален Семинар "ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ"

Правна Кантора „ЛЕГА КОНСУЛТИНГ” организира на 15-16 март в София  Трети Национален Семинар на тема: “Практически проблеми на процедурите за възлагане и изпълнение на обществени поръчки. предстоящи промени в закона за обществените поръчки” - 15-и и 16-и март 2010 г., гр. София. За членовете на БАПГ има 15% отстъпка от таксата за участие.
Прочетете повече

03/03/2010

Редовното Общото събрание на БАПГ

Редовното заседание на Общото събрание на БАПГ за 2010 г. ще се проведе на 13 март в хотел Regent, Рим.
Прочетете повече

18/12/2009

Проект за изменение на Наредба за регулиране на цените на природния газ

БАПГ информира министъра на финансите Симеон Дянков относно нередностите в проекта на ДКЕВР за изменение на Наредбата за регулиране на цените на природния газ. В писмото до министъра  г-н Сашо Дончев изрази възражение срещу предложените промени, които са в директно противоречие с националното и европейско законодателство и възпрепятстват либерализацията на българския газов пазар.
Прочетете повече

18/12/2009

Писмо до БСК относно нуждата от насърчаване на енергийната ефективност в България

БАПГ се обърна към Българска стопанска камара за съдействие за промяна в  националното законодателство с цел стимулиране на енергийната ефективност в страната. В писмото се подчертава нуждата от спешна промяна в Закона за обществените поръчки, както и от въвеждането на данъчни стимули за насърчаване на газификацията.
Прочетете повече

23/11/2009

Конференция за приложението на природния газ в транспорта

На 25 ноември 2009 година, сряда, от 10.30 часа в зала „Арена" на хотел „Арена ди Сердика" в столицата ще започне международната конференция „Синьо гориво за синьо небе". Във форума ще участват специалисти от Газпром, Е.ОН Рургаз, Организацията на обединените нации, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Министерството на околната среда и водите, Българска асоциация Природен газ, Столичен Автотранспорт ЕАД и други.
Прочетете повече

17/11/2009

БАПГ откри свой център за квалификация

В собствен Газов център  Българската асоциация за природен газ (БАПГ) ще обучава, квалифицира и сертифицира специалистите от всички области на газовия бранш в страната.
Прочетете повече

15/11/2009

Семейството на Българска асоциация Природен газ порасна

Семейството на Българска асоциация Природен газ порасна с още две компании. "Химипласт" АД и "Термогазсервиз" ООД бяха приети за асоциирани членове на десетото заседание на Управителния съвет. Поздравяваме ги с "Добре дошли!" и си пожелаваме успех в съвместните проекти!
Прочетете повече

09/11/2009

Обществено обсъждане на промените в Закона за енергетиката и становище на БАПГ

На 10 ноември 2011 г. в сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) от 10.30 ч., ет. 8, зала 821 ще се проведе обществено обсъждане на промените в Закона за енергетиката.
Прочетете повече

28/08/2009

Констатирани нередности при извършване на технически надзор

"Овергаз Техника" АД е пълноправен член на БАПГ с предмет на дейност осъществяване на технически надзор на съоръжения с повишена опасност: газопроводи, газови инсталации, газорегулаторни пунктове, горивни уредби и други газови съоръжения в административни, жилищни и обществени сгради и обекти, разпределителни газопроводи и съоръженията към тях.

Професионалният технически надзор на съоръженията с повишена опасност гарантира спазването...
Прочетете повече

21/07/2009

Газовият ОПЕК - възможности и перспективи, Мартин Бояджиев

Понастоящем Мартин Бояджиев е преподавател в МГУ "Св. Иван Рилски" по специалността "Транспорт на нефт и природен газ", в катедра "Сондиране и добив на нефт и газ". Паралелно с това той оглавява отдела по иновации в "Газтек" БГ.

Последната публикация на г-н Бояджиев е върху възможностите и перспективите пред потенциална организация "Газов ОПЕК". Той разглежда подробно основните параметри на газовите пазари - тарифите и условията на договаряне на доставките.


Прочетете повече